fbpx

Boekhouding

Het goed bijhouden van de boekhouding is essentieel voor elke ondernemer. Niet alleen omdat dit nu eenmaal wettelijk zo verplicht is. Ook kan er door een goed inzicht in de zaken veel worden bespaard. Het inhuren van een specialist zoals een accountant of een kantoor kan ervoor zorgen dat alle mogelijkheden die er voor u als ondernemer ook aan het licht komen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een bepaalde mate van kostenbesparing die u kunt doen. Door duidelijk te hebben hoe uw administratie in elkaar zit komen vaak dit soort zaken aan het licht. Dit kan zeer aantrekkelijk zijn.

De mogelijkheden

Op het gebied van de boekhouding liggen er talloze mogelijkheden om te besparen. Denk alleen al aan het uitbesteden van deze werkzaamheden aan een gespecialiseerd kantoor. Dit is er veel minder tijd aan kwijt dan bijvoorbeeld een boekhouder die fulltime in dienst is. Door de kosten voor het kantoor af te wegen tegen een fulltimesalaris wordt al snel ontdekt dat hier veel geld aan kan worden overgehouden. Dit is slechts één van de vele zaken die hierop van toepassing zijn. Binnen de administratie zelf zijn dan immers ook nog allerlei zaken aan het licht te brengen waarop de kosten kunnen worden verlaagd.

Alles uit de mogelijkheden

Wie ervoor kiest om de administratie uit te besteden kan ook nog eens zorgen dat alles uit de mogelijkheden gehaald wordt. De administratie wordt immers goed inzichtelijk. Dat betekent bijvoorbeeld dat gebieden waarop te veel wordt uitgegeven aan het licht komen en een plan kan worden gemaakt om deze uitgaven terug te dringen. Met dergelijke besparingen is het bedrag dat berekend wordt door het kantoor terug te verdienen om vervolgens zelfs nog meer te besparen. Als ondernemer kunt u met het geld dat u overhoudt dan veel belangrijke investeringen doen die u verder kunnen helpen in de wereld.

Het fiscale stelsel benutten

Wat een kantoor dat uw administratie uit handen neemt ook voor u kan betekenen is ook te omschrijven als fiscaal voordeel benutten. In het Nederlandse systeem zitten allerlei zaken opgenomen waar u als ondernemer aanspraak op maakt. Deze zaken hebben bijvoorbeeld betrekking op vrijstelling of verlaging van bepaalde belastingen om uiteenlopende redenen. Het is goed te begrijpen dat u niet al deze regels zelf kent. Dit is dan ook waar de kenner meerwaarde kan bieden. Juist door op deze zaken in te spelen kan veel geld worden bespaard dat anders zou verdwijnen richting de Nederlandse belastingdienst.

De omvang bepalen

Het is natuurlijk voor u als ondernemer wel een stap om de administratie van uw bedrijf uit handen te geven aan iemand anders. Zelfs wanneer dit aan een expert gegeven wordt. Het is dan ook slim om zelf te bepalen hoe groot u de omvang maakt. U kunt ervoor kiezen om slechts een deel van de werkzaamheden naar het kantoor over te hevelen. Een deel kunt u dan door een boekhouder op uw kantoor laten doen. Wanneer u echter van de voordelen overtuigd bent, dan kunt u er ook voor kiezen om alles uit handen te geven aan de professional en zo veel te besparen.

Neem voor meer informatie contact op via
telefoon 0487 – 596 46

Meer informatie wat wij voor u kunnen betekenen

Vul het formulier hieronder in en ontvang zo snel mogelijk een offerte!

Uw naam *

Uw e-mail *

Uw telefoonnummer *

Onderwerp *

Uw bericht

Bel Nu