skip to Main Content

De boekhouding van je onderneming kan veel tijd in beslag nemen. Hoogstwaarschijnlijk geef je er de voorkeur aan geeft je bedrijf te runnen, taken zoals administratie en boekhouding zijn vaak niet je hobby en kosten te veel tijd. Er worden steeds meer oplossingen gezocht om de boekhouding te vergemakkelijken en de soepeler te laten verlopen. Hoe minder tijd je eraan besteedt, hoe meer tijd je hebt voor andere belangrijke taken.
In de volgende 5 posts volgen 5 handige tips om tijd op je boekhouding te besparen.

Tip 1 – Zorg voor een overzichtelijke administratie.

Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk en begin met een duidelijke, overzichtelijke administratie. Als je alles in een overzichtelijk systeem beheert en de administratie up-to-date houdt, bespaar je veel tijd en moeite. je kunt ook online boeken. Er zijn verschillende programma’s, toepassingen en andere vaardigheden die je kunt gebruiken om de boekhouding zelf te beheren.

Tip 2 – Reserveer tijd in je planning

Reserveer een deel van de dag om de administratie bij te werken. Op dit punt van de dag laat je al het andere werk even los, beantwoord je even geen emails en je richt je alleen op boekhouding en administratie. Door dit iedere week op dezelfde dag, op hetzelfde moment te doen maak je het tot een gewoonte. Op deze manier wordt het een stuk makkelijker om het overzicht te bewaren. Je zult ook merken dat als je het een gewoonte maakt je er veel minder tegenop kijkt.

Tip 3 – Vraag om hulp

Je kunt veel tijd besparen door je administratie uit te besteden door een boekhouder in te schakelen. Je levert maandelijks je facturen, bonnetjes, bankafschriften, etc. In bij je boekhouder. Vervolgens verwerkt de boekhouder of administratiekantoor dit in jouw administratie programma en verzorgen zij de belastingaangiften. Wij gaan nog een stapje verder omdat wij volledig digitaal werken. Je kunt eenvoudig al uw facturen en bonnetjes digitaal naar ons sturen en wij zetten alles in uw administratie.
Voor de duidelijkheid:

Tip 4 – Doe het nu.

We hebben vaak de neiging om administratieve en boekhoudkundige problemen zo lang mogelijk uit te stellen. Dat lijkt te werken op het moment totdat het echt tijd is om aan de administratie te werken en je er echt niet meer onderuit kan. Tegen die tijd wacht er een enorme hoeveelheid werk op je. Je werkt vaak veel efficiënter door kleine administratieve taken meteen op te pakken. Op die manier ben je er meteen vanaf.

Tip 5 – Ga digitaal

Het papierwerk vereist extra inspanningen. Losse bonnetjes die de neiging hebben te verdwijnen, facturen printen en versturen. Je kunt veel tijd besparen door dit soort zaken digitaal te doen. Je kunt je eigen facturen vaak ook digitaal versturen en je ontvangt ongetwijfeld ook al een aantal facturen digitaal via email. Ook de bonnetjes in de winkel kunnen soms al digitaal verstuurd worden. Je bank heeft hoogstwaarschijnlijk ook een online app die je rechtstreeks kunt koppelen met je online boekhoudprogramma. En de bonnetjes die je nog op papier krijgen kun je met je smartphone scannen en rechtstreeks verwerken in je administratie. Extra tip: doe dit meteen zodra je dit bonnetje ontvangt. Op die manier doe je het in 1 handeling en heb je altijd de digitale versie mocht je alsnog het bonnetje kwijtraken.
Op deze manier wordt alles direct verwerkt in je administratieprogramma en is het risico op fouten minimaal.

Mocht je op zoek zijn naar een administratiekantoor dat je kan helpen je administratie op orde te houden en je helpen met je boekhouding, neem dan zeker contact met ons op.

Back To Top Bel Nu