skip to Main Content

Salarisadministratie

Voor het doen van de salarisadministratie schakelt u als ondernemer natuurlijk een professional in. De wetten en regels die in Nederland gelden met betrekking tot de correcte uitbetaling van salaris zijn flink omvangrijk. Daardoor kan er veel tijd in gaan zitten, met het risico dat er dan nog altijd fouten in zitten. Dit is natuurlijk tijd die u veel liever en veel beter aan ondernemen besteedt. Met ondernemen verdient u immers uw geld. Het uitbesteden van de administratie aan een kantoor kan dan een manier zijn om veel voordeel te genieten. Het is dan ook aantrekkelijk om dit altijd te overwegen.

Hoge kosten voorkomen

Een voordeel van het uitbesteden van de salarisadministratie is dat daarmee hoge kosten voorkomen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het altijd op orde zijn van de administratie. Wanneer er een onverwachte controle van de belastingdienst zou komen, dan is alles in orde. Dit betekent dus dat er geen boetes zullen worden uitgedeeld. Een ander voordeel is dat bijvoorbeeld de verzekeringen die nodig zijn bij het in dienst hebben van personeel ook goed geregeld zullen zijn. Daarmee is dan de mogelijkheid dat er iets misgaat een flink stuk kleiner gemaakt. Alle reden om hiervan te profiteren als ondernemer.

Fiscale voordelen benutten

Met behulp van een kantoor is het ook goed om de fiscale voordelen die er liggen te benutten. Waar het gaat om de salarissen zijn er in het Nederlandse stelsel altijd wel uitzonderingen waarop u als ondernemer aanspraak kunt maken. Door u hierop te wijzen is het direct al mogelijk om te besparen op de kosten die rondom dit soort zaken hangen. Dit is een besparing die al snel flink kan oplopen. Dit geldt zeker wanneer het personeelsbestand groter wordt. Het is in dat geval slim om alle kanten te kennen zodat alle regels en voordelen benut kunnen worden.

Een complete administratie

Door een accountant of een kantoor in te schakelen om de salarissen te verzorgen is het ook beter mogelijk om volledig overzicht te bewaren. De administratie zal altijd volledig zijn. Het is immers slim om dit als geheel uit handen te geven aan een kantoor. Dat betekent dus altijd ook dat er op elk moment precies bekeken kan worden hoe de zaken ervoor staan en hoe u hierop moet inspelen met uw bedrijf. Door dit inzicht kunnen dus slimme zakelijke stappen worden gezet die al snel geld kunnen opleveren. Ook dit is een reden waarom veel werkgevers hiervoor kiezen.

Minder salaris betalen

Juist door de salarissen door een kantoor te regelen hoeft u minder salaris te betalen. Zoals eerder aangegeven is het verwerken van deze administratie flink arbeidsintensief. Als u hier werknemers voor in dienst zou moeten nemen, dan brengt dit een flinke kostenpost met zich mee. Wanneer dit echter wordt uitbesteed aan een kantoor, dan zal dit veel minder kosten. De snelheid van het verwerken is flink hoger waardoor er geen volledige fulltimesalarissen voor u aan opgaan. Die besparing kan dan worden ingezet voor bijvoorbeeld een belangrijke investering waarmee de onderneming kan groeien en meer gaat verdienen.

Neem voor meer informatie contact op via
telefoon 0487 – 596 460 of mail naar info@cognitor.nl

 

Vul het formulier hieronder en vraag vrijblijvend een advies gesprek aan

  Uw naam *

  Uw e-mail *

  Uw telefoonnummer *

  Onderwerp *

  Uw bericht

   

  Back To Top Bel Nu